ARTVİN BORÇKA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016 - 2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası resmi açılış programı ilçemiz Düzköy İlkokulu/ Ortaokulu´nda gerçekleştirildi.

Düzköy İlkokul ve Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası açılış programına Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Borçka Belediye Başkan Vekili Resul Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, diğer daire müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Düzköy halkı katıldı.
2016 - 2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası resmi açılış programı ilçemiz Düzköy İlkokulu/ Ortaokulu´nda gerçekleştirildi.

Düzköy İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mehmet Davulcu tarafından Günün anlam ve önemi ile ilgili açılış konuşmasında; “Sözlerime başlamadan önce 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlara Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazi olanlara da acil şifalar diliyorum. Allah’ın izniyle bu güzel ülkemizde bir daha o karanlık günün tekrarı olmayacaktır.

Ülkelerin geleceğini hazırlayan okullarla ilgili Atatürk’ün şu sözleriyle konuşmama başlamak istiyorum; “okul genç beyinlere insanlığı, saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir. Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, Türk edebiyatı bütün güzelliği ile gelişir.”

Atatürk’ün de belirttiği gibi milletler için güçlü ve aydınlık yarınlara giden yolun okullardan geçtiğini bilen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bayram Bakır beyin önderliğinde okulumuz tamamıyla yenilenmiştir. Düzköy’e böyle bir okul kazandırılmasında emeği geçen Kaymakamımız Ertuğrul Örnek Bey olmak üzere, okulumuzun tadilat sürecinde her şeyiyle birebir ilgilenen Bayram Bakır Bey’e okulumuza her zaman maddi ve manevi destekte bulunan Borçka Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk Bey’e okulumuzun zamanında eğitim öğretime başlaması için emek sarf eden değerli öğretmen arkadaşlarıma ve Düzköy halkına çok teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrenciler, bu köye bu kadar güzel bir okul kazandırılmasının tek nedeni sizlerin daha iyi bir ortamda eğitim öğretim görmenizdir. Sizlerden de bizim için umut olduğunuzu unutmadan çalışmanızı ve ulusumuzun gelişmesine, vatanımızın çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına katkıda bulunmanızı bekliyoruz. Sizler bu katkıyı yaptıktan sonra ülkemizde bir daha 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir ihanet girişimi gerçekleşmeyecektir. Hiç şüpheniz olmasın ki bu okulda alacağınız eğitim ve öğreneceğiniz bilgiler hayat ve uygarlık yolunda karşılaşabileceğiniz engelleri aşmada en büyük yardımcınız olacaktır. Gelecekte öğretmenlerinizin, ailenizin ve ülkemizin guru duyacağı insanlar olacağınıza yürekten inanıyorum.

Allah bu ülkeye bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir karanlık bir gece yaşatmasın duasıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılının okulumuza, ülkemize, insanlığa hayırlı olması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Program daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli şiirlerin okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır; “15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütü ve işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışmasında vatan için, bayrak için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimiz Erol İnce’yi, Dursun Acar’ı, Ömer Halis Demir’i ve tüm şehirlerimiz rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyorum.

Bir ülkenin refahı ve mutluluğu, ekonomik, kültürel ve sosyal faktörlerin yanında ülke halkının nitelikli ve sürekli eğitim almasına bağlıdır. Eğitim, her zaman olduğu gibi insan davranışlarını geliştiren, insanların birbirleriyle v toplumla ilişkilerini sağlayan bir araç olarak 21 yy.da da önemini sürdürecektir. Küreselleşen dünyada eğitim, sürekli öğrenmeyi, bilgi edinmeyi, bilgiye ulaşmayı, bilgi üretmeyi, bilgiyle yaşamayı sağlayan bir süreçtir. Kalkınmış ve modern ülkeler eğitim sistemlerini sürekli yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığımız, Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte eğitim öğretim politikaları üreterek, Başöğretmen Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefini gerçekleştirmek için yoğun çaba içerisine girmiştir. 2023 eğitim hedefleri doğrultusunda çalışmalarına yön veren bakanlığımızca eğitimde Fatih Projesi gibi bir çok reform gerçekleştirilmiştir.

İlimiz ve ilçemizde eğitimin niteliğini geliştirmek, hedeflerimiz, ülkemizin eğitim politikalarını, stratejilerini rehber edinerek paydaşlarımızla birlikte tespit etmek ve bu hedeflere ulaşabilmek için düzenlediğimiz eğitim çalıştaylarında alınan kararlarla geleceğimize büyük bir heyecan ve kararlılıkla yön vermeye devam edeceğiz.

2016-2017 Eğitim öğretim yılı, okullarımızda yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katkılarıyla sosyal, sportif, kültürel, akademik alanlarda elde edilen başarıların daha üst noktalara taşınması için gayret ve çabaların yoğunlaştığı bir yıl olacaktır.

Değerli öğretmenlerimiz,

Çağdaş ülkeler arasında yerimiz alabilmemiz için araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirilebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden bireyler yetiştirmek için çalışmalıyız.

Çocuklarımıza pozitif bilimlerle birlikte milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirme yönünde yapacağınız her çalışma; gelecekte, ülkemizin sağlam bir toplum yapısına sahip olmasına vesile olacaktır. Geleceğimizi; karakteri sağlam, özgür düşünebilen, tarih ve kimlik bilinci yüksek, özgüven sahibi nesillerle inşa edeceğiz. Bu kutsal görevi üstlenmenin bilinci içerisinde şartlar ne olursa olsun görevimizi layıkıyla yerine getireceğinize inancımız tamdır.

Sevgili öğrenciler;

Ne kadar büyük hedefleriniz olursa, o oranda başarılar elde edeceğinizi biliniz. Mutlaka kendinize hedef belirleyiniz ve o hedefe ulaşmak için planlı bir şekilde çalışın. Unutmayın hedefleri olmayan hiçbir yere varamaz.

Kıymetli velilerimiz;

Öğretmenlerimizin ve sizlerin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve onları desteklemektir. Çocuklarınız için okullarımız ile sürekli iletişim ve iş birliği içinde olun. Öğrenci-öğretmen- okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim, öğrencimizin başarılarını arttıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizi şekillendiren siz kıymetli öğretmenlerimizin, yarınlarımızın teminatı olan sevgili öğrencilerimizin, eğitim öğretimin vazgeçilmez paydaşları olan değerli velilerimizin ve tüm eğitim camiamızın İlköğretim Haftasını kutluyor, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, gelecekte daha başarılı ve mutlu bir nesil yetiştirebilme azmiyle sizleri selamlıyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Son olarak Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek; “2016-2017 Eğitim öğretim yılınızı en kalbi duygularla kutluyorum. Tabi bugün gençlerimiz, ülkemizin geleceği olan gençler, ülkemizin geleceğinde Ömer Halis Demir olacak gençler bugün eğitim öğretim yılına başlıyor.

Sevgili Gençler, bugün aslında konuşulacak çok şey var. Bizden önce de çok konuşmalar oldu ve güneş altındasınız bende çok kısaca şunları ifade etmek istiyorum. Aranızda belki profesörler olacak, belki matematik, tıp alanında şifası olmayan hastalıklara şifa bulacak bilim adamları yetişecek, hocalar, öğretmenler, valiler, kaymakamlar yetişecek. Şunu bilmenizi isterim ki, bayrağımız dalgalanmıyorsa, minarelerde ezanımız okunmuyorsa önümüzdeki unvanların, mesleklerimizin hiçbir değeri olmadığını bundan iki ay öncesinden anlıyoruz. Belki bu konuşmayı burada yapamıyor, bu eğitim öğretim yılını burada açamıyor olabilirdik. Belki bu sizlerin hizmetine devletimizin imkânlarıyla sunmuş olduğu fiziki şartları sunmuyor olabilirdik ama hamd olsun ki bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Bu bayrağımız yine Düzköy İlköğretim okulunda dalgalanıyor, bu ezanlar zamanı gelince Düzköy ve diğer minarelerde yine çınlayacaktır. Bunların hepsinde vatanperver, kalbi tamamen vatan aşkıyla çarpan, Allah korkusuyla korkan ve imanlı yüreğe sahip bu millet sayesinde oldu. Bunları unutmamanızı istiyorum. Öğretmen arkadaşlarım özellikle bu şekilde köylerde öğretmenlik yapan arkadaşlarımıza iki kat görevler düşüyor. Annelerin, babaların bazen ihmal ettiği bu cevher gençlere daha farklı duygu ve gözle bakmalarını sizlerden rica ediyorum.

 

Tüm bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim öğretim yılınızı başta Milli Eğitim camiamız olmak üzere sevgili velilere, öğretmen arkadaşlara ve tüm Türk milletine hayırlı, uğurlu olsun” dileklerinin ardından Okula yeni başlayan öğrencilere hoş geldin çiçeklerinin sunulması ile tören sona erdi. 

 

 

20-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-201620-09-2016

Gündoğdu Mahallesi Hükumet Caddesi 08400 BORÇKA - 04664151042

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.